Ознака: Светската

Кризата во Суецкиот Канал ја парализира светската трговија

Транспортниот брод „Евер гивен“, кој заринка неодамна и го блокира Суецкиот Канал, клучен поморски пат, конечно е ослободен и е свртен во „вистинската насока“. Ова,...

Вакцините нова „валута“ во пазарењето на светската политика

Животот со пандемијата го менува начинот на кој функционираат државите. Ако до неодамна природните ресурси како нафтата, гасот или водата беа главен адут за...

Каде е Македонија на светската ранг-листа

Според истражувањето на специјализираниот портал за еколошки теми „Сејв енерџи“, најголеми заштитени региони во Европа имаат Германија, или 17.654 километри, Шведска, со 15.254 километри,...

„Егзит“ во соработка со Светската програма за храна на ОН

Фестивалот „Егзит“, во партнерство со Светската програма за храна на Обединетите нации, најголемата хуманитарна организација на светот, го почнува проектот „Лајф стрим“, чија цел...