Ознака: простор

Со 11,7 милиони денари се реновира просторот на Националниот џез оркестар

Во тек е реновирањето на просторот доделен на НУ Националниот џез оркестар кој се наоѓа во подрумскиот дел на Националната опера и балет. За...

Друштвото на уметниците на Македонија конечно доби свој дом

По 75 години барања за сопствен простор Министерството за култура обезбеди простор за трајно сместување на Друштвото на ликовните уметници на Македонија, со што му...

Организација и формирање на урбаниот простор

Потребно е да се обезбедат социјална сигурност и хармонични односи на граѓаните. Во подготовката на ГУП треба да се потенцираат главните карактеристики и проблеми...

Најголемите грешки во организацијата на просторот

Домување Ако сте вложиле многу труд да живеете во пријатен простор, но моментите на хармонија сè уште се краткотрајни, а обидите да промените нешто не...

Излогот може да биде замена за галерискиот простор

Излозите денес го рефлектираат степенот на технолошкиот развиток на човештвото, а истовремено претставуваат и отворени суптилни едукативни визуелни сегменти за минувачите, вели Пирковски Антонио Пирковски,...

Кина ги зачести воените прелети во тајванскиот воздушен простор

На 4 октомври, 56 кинески воени авиони влетаа во Тајванската зона за идентификација на воздушната одбрана (АДИЗ), што е најголемиот упад откако островот првпат...

На уметниците им треба поддршка, на градот култура на јавен простор

Фасадите на зградите 44a и 46а на скопска Рузвелтова се „тапетирани“ со 130 црно-бели портрети на уметници, културни работници и креатори на културна политика,...

Се збогатува просторот во основното училиште „Свети Климент Охридски“ во Бутел

Изминатите два месеца општинските власти на Бутел интензивно работеа на облагородување на просторот во основното општинско училиште „Свети Климент Охридски“. Како што информираат општинските власти,...

Пет трика за визуелно зголемување на просторот

Со неколку паметни трикови инспирирани од дизајнот на ентериерот, можете да научите како визуелно да ја направите просторијата поголема. Користете контрасти и светли бои:...

„Гугл мапс“ влегува и во затворен простор

„Гугл“ работи напорно за да ја направи апликацијата „Гугл мапс“ што е можно покорисна, така што повремено воведува нови функции, а една тукушто стана...