Ознака: подобар

Економска стабилизација, намалување на инфлацијата и реформи за подобар стандард

Во услови на изразена економска криза и на рекордна инфлација, падот на стандардот е неминовен. Затоа во моите колумни објавени во почетокот на минатата...

Емери: Сакам денеска да бидам подобар од вчера, а утре подобар...

Што и да ви е професија, а мене ми е фудбалот, мора да ја сакате. Преокупиран сум на тренинг или дома, ги гледам нашите...

Финските градинки поставија мини-шуми за подобар имунитет

Судејќи според резултатите од експеримент спроведен во Финска, кога децата поминуваат само еден месец играјќи меѓу зеленилото и вегетацијата на мала шума, доволно е...

Ладен туш за подобар имунитет

Туширањето со студена вода предизвикува ослободување на хормонот адреналин во организмот, што потоа придонесува за зголемување на антивоспалителните цитокини, кои се одговорни за вистинската...

Кааван, најосамениот слон на светот, во потрага по подобар живот

Најосамениот слон на светот, Кааван, по цели 35 години, конечно, доби медицинска дозвола да ја напушти зоолошката градина во Пакистан во потрага по подобар...

Нема подобар лекар друг од д-р Овошје и д-р Зеленчук!

ПЕСНИ КРАТКИ - ЗА ПЛОДОВИ СЛАТКИ! (24) Не знам дали сте знаеле ама капините припаѓаат во фамилијата рози. Тие растат како грмушки на кои зреат...

Нема подобар лекар друг од д-р Овошје и д-р Зеленчук!

Праските содржат многу витамини и минерали, а особено се значајни поради големата содржина на калиум. Токму заради тоа Кинезите веруваат дека праските го продолжуваат...

Нема подобар лекар друг од д-р Овошје и д-р Зеленчук!

ПЕСНИ КРАТКИ - ЗА ПЛОДОВИ СЛАТКИ! (20) Додека да дојде ред да одиме на „Празијада“ во струмичко Василево, потребно е нешто повеќе да знаеме за...

Нема подобар лекар друг од д-р Овошје и д-р Зеленчук!

ПЕСНИ КРАТКИ - ЗА ПЛОДОВИ СЛАТКИ! (18) Конечно и ова лето ги донесе летните денови со повисоки температури, а верувам дека за сите деца тоа...

Со поголема продуктивност до подобар стандард

Упатените во економските политики посочуваат дека државата треба да го насочи фокусoт кон секторите што можат да дадат придонес во економскиот раст, секторите во...