Ознака: основни производи

ВМРО-ДПМНЕ: Владата да ги продолжи замрзнатите цени на основните производи

Ако човек сака да биде саркастичен ќе каже дека се што е убаво кратко трае, па така веќе и замрзнатите макарони на Ковачевски кои...

Владата ги ограничи трговските маржи на основните производи

Последната владина одлука наиде на одобрување кај граѓаните, а од Организацијата на работодавци на Македонија изјавија дека очекуваат ограничувањето на маржите да предизвика намалување...

Србија од денеска ги „замрзнува“ цените на основните прехранбени производи

Од денеска се применува уредбата на Владата на Србија со која се пропишува 60 дена да се „замрзнат“ цените на шеќерот, брашното тип 400,...