Ознака: нонпејпер

Нонпејпер за нон-Македонија каква што ја знаеме

Во контекст на продолжението на играта наречена „притисок за уставни измени“, деновиве во македонските медиуми е пласиран своевиден пробен балон преку информацијата за подготвен...

МНР со нонпејпер пренесува порака дека рускиот народ не е виновен...

Министерството за надворешни работи на Македонија, со нонпејпер, покренува меѓународна акција чија цел е низ контакти луѓе со луѓе да се запознае руското општество...

Македонија треба да се интересира за глобалните случувања, а не за...

Наводниот документ за промена на балканските граници повторно се актуелизира Нонпејперот за промена на балканските граници, што минатата година го разбранува регионот, повторно се актуелизира...

Бугарската блокада, со помош на ЕУ, двојно разорувачка

Бугарското вето, но и последните случувања во регионот чудно коинцидираат со сценариото во словенечкиот нонпејпер што се појави пролетоска, а со кој се предвидуваше...

ЕУ не сака да го објави нонпејперот за Западен Балкан?

Генералниот секретаријат на Советот на Европската Унија го чува „под клуч“ документот, односно контроверзниот нонпејпер во кој се предлага промена на границите на Западен...

Балканските држави ќе се противат на промена на границите

Демократскиот конгресмен од Северна Каролина Дејвид Прајс смета дека балканските држави ќе се спротивстават на ситуацијата во која границите можат повторно да станат неизвесни. -...

Македонија е недопишан нонпејпер

Во Титова Југославија една навидум суштинска државна одбранбена стратегија беше содржана во фразата „да живееме како сто години да има мир, а да се...

Тимоние ќе го образложи новиот пристап кон проширувањето на ЕУ

Најавениот нов пристап кон проширувањето на Европската Унија – идеи и предизвици, ќе биде тема на денешната седница на Националниот совет за евроинтеграции. Се очекува...