Ознака: маеи

Македонците ја сметаат за притисок посетата на бугарскиот амбасадор на Пустец,...

Амбасадорот на Бугарија во Република Албанија, Ивајло Киров, по вчерашниот престој во областа Голо Брдо, денеска допатува во Пустец, во време кога во Албанија...

Колефски: Нема дозвола за отворање бугарскиот културен центар, тоа е намерна...

По веста објавена на социјалните мрежи дека утре 24 мај - Денот на сесловенските просветители Св. Кирил и Методиј ќе се отвори бугарски културен...

Пелеши од Пустец: Горд сум што со нашиот сојузник МАЕИ со...

Горд сум и многу среќен што ние заедно со нашите сојузници, Македонска алијанса за европска интеграција (МАЕИ), имаме консолидирано една долгорочна и стабилна алијанса...

МАЕИ со сопствена листа во Пустец, во други општини нејзини кандидати...

Единствената македонска партија во Албанија, Македонска алијанса за европска интеграција (МАЕИ) на неделните локални избори своја советничка листа има само во Пустец, а во...

„Преспа“ беше извор на поддршка за Македонците во Албанија при соочувањето...

Одбележана 30-годишнината од првиот број на македонскиот весник Во присуство на поголем број гости и жители на општина Пустец денеска беше одбележана 30-годишнината од првиот...

Македонската партија во Албанија ќе коалицира со Рама, во Пустец ќе...

Единствената македонска партија во Албанија, Македонска алијанса за европска интеграција (МАЕИ), на локалните избори што во Албанија ќе се одржат на 14 мај, ќе...

Македонец влегува во албанскиот парламент

Васил Стерјовски, генерален секретар на единствената македонска партија во Албанија, Македонска алијанса за европска интеграција (МАЕИ), ќе биде пратеник во албанскиот парламент. - По известувањето...

Македонец за првпат ќе биде пратеник во албанскиот парламент

Генералниот секретар на единствената македонска партија во Албанија, Македонска алијанса за европска интеграција (МАЕИ), Васил Стерјовски, ќе биде прв македонски пратеник во албанскиот Парламент. -...