Ознака: маеи

Македонското и сите малцинства мора да имаат загарантрани места во албанскиот...

Лидерот на единствената македонска партија, Македонска алијанса за европска интеграција, МАЕИ, Васил Стерјовски, за албанската МЦН оценува дека „актуелниот пропорционален изборен систем е дискриминаторски...

Македонците бараат гарантирани пратенички места во албанскиот парламент

Единствената партија на Македонците во Албанија, Македонска алијанса за европска интеграција, МАЕИ, продолжува со напорите во новиот изборен законик во оваа земја, да се...

МАЕИ бара помош од ОН во врска со спроведениот попис во...

Лидерот на Македонска алијанса за европска интеграција (МАЕИ) Васил Серјовски, во „име на единствениот политички субјект кој ги застапува интересите и правата на македонското...

Стерјовски во Брисел: МАЕИ силен поборник за правата на Македонците во...

Лидерот на Македонска алијанса за европска интеграција, МАЕИ, Васил Стерјовски, имаше обраќање на Генералното собрание на Европската слободна алијанса, ЕФА, во Брисел, каде од...

МАЕИ разочарана и од албанските власти поради непочитување на македонскиот јазик...

Единствената македонска партија во Албанија, Македонска алијанса за европска интеграција, МАЕИ изразува силно разочарување, незадоволство и загриженост поради непочитувањето на македонскиот јазик во јавни...

Стерјовски: Бугарија донира за Пустец во замена на нашата македонска националност

Лидерот на единствената македонска партија во Албанија, Македонска алијанса за европска интеграција (МАЕИ), Васил Стерјовски, гостувајќи во телевизија СОТ, зборуваше за донација од Бугарија...

Македонците во Албанија го одбележуваат Божиќ

Македонците во Албанија го одбележаа Христовото раѓање – Божиќ, присуствувајќи на светите литургии во храмовите во Мала Преспа, кои ги отслужуваат свештениците Алекс Темелко...

МАЕИ бара проширување на истрагите за лажните потврди за бугарско потекло

Единствената македонска партија во Албанија, Македонска алијанса за европска интеграција (МАЕИ), по обелоденувањето на скандалот со давањето лажни потврди за бугарско потекло во Острени,...

Во МАЕИ разочарани од одговорот на албанските институции по укажувањето за...

Единствената македонска партија во Албанија, Македонска алијанса за европска интеграција (МАЕИ) испрати допис до Народниот правобранител на Албанија, со кој „изразува длабоко разочарување од...

Македонците во Албанија црпат сила од своето минато, нагласи лидерот на...

Лидерот на единствената македонска партија во Албанија, МАЕИ, Васил Стерјовски, во објава насловена „Секоја генерација има своја битка", порачува дека Македонците во Албанија уште...