Ознака: криминал

Сериозно безбедносно нарушување ја потресе полициската агенција на ЕУ

Исчезнувањето на чувствителните досиеја на највисоките службеници за спроведување на законот предизвика криза во Европол Извештај на Европската комисија за финансиски и економски криминал Иако требаше...

Меџити: Законот за амнестија не е во интерес на граѓаните и...

Изет Меџити, претседател на Демократското движење денеска изјави дека Законот за амнестија не е во интерес на граѓаните или на ЕУ интеграциите, туку е...

Демократскиот сојуз: Амнестијата на функционерите широко ја отвари вратата за криминал

Демократскиот сојуз цени дека измените на Кривичниот законик со кои се намалува висината на казните затвор за злоупотреба на службената положба и за злосторничко...

Мултипартиски, мултиетнички и мултикултурен криминал

Премиерот Димитар Ковачевски го изјавува за јавноста општопознатото, дека криминалците не познаваат вера, нација, партија и род и се здружуваат наспроти тие различности, а...

Ако има некој против, нека се јави

Колку глупаво и бесмислено прашање, ако има некој против, нека се јави? Всушност, ова не е прашање туку е обична банална скрпена реченица, поглупав...

Гир: Ако истрагите на ОЛАФ резултираат со сомнеж за криминал, тие...

Ако истрагите на Европската служба против измами - ОЛАФ резултираат со сомнеж за криминални активности, тие случаи ќе бидат проследени во Јавното обвинителство и...

Наплив на детска порнографија, говор на омраза и компјутерски криминал

Романија и Хрватска забележаа пораст на случаите на детска порнографија. Говор на омраза и дискриминација беа пријавени како зачестени во други земји на Балканот,...

Инфлуенсерски совети или инфлуенсерски измами

Компаниите што продаваат производи и услуги во последно време се ориентираат кон одредена група влијателни личности на интернет-мрежата, односно кон т.н. инфлуенсери, за тие...

Жестока собраниска дебата за договорот со „Бехтел и Енка“

Жестока дискусија на седницата за пратенички прашања во Собранието, каде што главна тема е договорот што Владата го потпиша со конзорциумот „Бехтел и Енка“,...

Секој што се занимава со криминал ќе сноси одговорност за тоа,...

Секој оној што се занимава со криминал ќе мора да носи одговорност за сето она што ќе го направи, а македонската полиција е тука...