Ознака: комисија

Во очекување законот да донесе позитивни, а не занемарувачки ...

Надлежните гласно предвидуваат и очекуваат дека ќе ѝ се стави крај на нелојалната конкуренција во трговијата и дека овој закон ќе доведе до намалување...

Ако историјата им припаѓа на историчарите, чуму тогаш комисија!?

Навистина, ако Габриел искрено смета дека историјата треба да биде предмет на дискусија на историчарите и на експертите, а Бугарија како членка на ЕУ...

Продолжува комисиската расправа за ревизорските извештаи за Онкологија

Собраниската Комисија за финансирање и буџет денеска треба да ја продолжи расправата по Конечните извештаи на Овластениот државен ревизор за извршена ревизија на финансиските...

Ревизорските извештаи за работата на Онкологија на собраниската Комисија за финансирање

Собраниската Комисија за финансирање и буџет денеска ќе расправа за ревизорските извештаи за 2021 година на Клиниката за онкологија. Единствена точка на дневен ред на...

Што можеше, а пропушти да направи собраниската комисија за уставни...

Комисиската дебата во однос на уставните измени, наместо предвидените десет дена, се сведе само на еден ден. Пропустот на комисијата (како исклучително битно собраниско...

Комисијата за уставни прашања ја изгласа потребата за пристапување кон измена...

На Комисијата за уставни прашања денеска беа изгласани два заклучоци и тоа за пристапување кон измена на Уставот и за подготвување на нацрт- амандманите...

Комисијата за уставни прашања го прифати предлогот, седница на 18 август

Собраниската Комисија за уставни прашања со десет гласови „за“ и седуммина против го проследија на натамошно разгледување предлогот за уставни измени. На денешната седница на...

Укинување на субвенциите за енергија до крајот на годинава

Во форма на препорака, Европската комисија се обрати до Хрватска да ги прекине мерките за енергетска поддршка до крајот на оваа година, да продолжи...

Европското знаменце дел од комисиската расправата за измените на Законот за...

Членовите на собраниската Комисија за европски прашања денеска ја почна дебатата по Предлог на законот за изменување и дополнување на Законот за градење, по...

Владина комисија треба да се изјасни за преименувањето на здружението „Ванчо...

Денеска истекува рокот кога владината Комисија за употреба на имиња треба да донесе став и да го достави до Министерството за правда во врска...