Ознака: камен

Со свој камен по своја глава

Како Европа стана плодна почва за пласирање шпионски софтвери? Имено, природно е дека поседувањето компанија со седиште во ЕУ дава повеќе придобивки. Не само...

Бубрежните болки почнуваат нагло, може да се посилни и од породилните:...

Според интензитетот и карактерот на болката, оваа болка се смета за најсилна после тригеминалната невралгија. Во стручни анкети многу жени се изјасниле дека уретералната...

На Мечкин Камен – осумдесет години потоа

На Мечкин Камен - осумдесет години потоа ...Крушево, почеток на деведесеттите, минатиот век, локација Мечкин Камен. Сцена, масовка – херојската битка меѓу турски аскер и...

Волонтерите – скапоцениот камен на Австралија

И етничките групи вклучуваат голем број доброволци во сите области од животот. Меѓу нив се вбројува и македонската, каде што најчесто се работи во...

Акцелераторите и капиталот имаат големо влијание врз претприемништвото

Акцелераторот УКИМ го објави повикот за акцелераторската програма (BAU APA2021) за поддршка на напредните стартапи и брзорастечките компании што се подготвени да го освојат...

Бугарски камен и врз вратот на ЕУ

Играјќи на картата на консензуалност во одлучувањето, Бугарија ја става и самата Унија пред изборот за приоритет на своите принципи: меѓу оној на консензуално...

Воз удрил во камен поставен меѓу шините

На пругата Табановце – Скопје, вчера околу 18 часот и 30 минути, поточно помеѓу железничка станица Миладиновци и железничка станица Илинден – во близина...

Сизифовиот камен за македонските евроинтеграции

Нагласувањето на добрососедството во извештајот на ЕК и изјавите на еврокомесарот Вархеи дека е неопходно „разјаснување на недоразбирањата“ со соседите, инаку во спротивно „ќе...

Тетовец со камен го убил својот работодавач од Холандија

Жител на тетовското село Јанчиште, на возраст од 45 години, денеска во 13.30 часот го убил неговиот работодавец, 60-годишен државјанин на Холандија. Како што информираат...

Каменот на сопнување

Во оваа асиметрична, условно речено „бартер“ трговија, триумфира(ше) шпекулативното над вистинитото, политичкиот опортунизам над правната регулатива, штитеникот на силата над обессилениот, инстант дисконтната распродажба...