Ознака: занаети

Чаршијата – галерија на занаети и уметност

„Јуроп хаус Скопје“ и Факултетот за ликовни уметности - Скопје, по повод Светскиот ден на уметноста - 15 Април, организираат тура низ сокаците на...

Кинематографијата и визуелните ефекти не се одвоени занаети

Кинематограферот Роџер Дикинс, кој 14 пати бил номиниран за „оскар“, детално го анализира својот последен филм „Голдфинч“ и објаснува зошто за него „Блејд ранер...

На занаетчиството му треба подобар имиџ за да стане фактор во...

Наместо старите занаетчиски дуќани со традиционалните занаети во Старата скопска чаршија, сега гледаме продавници за бела техника. Старите занаети што порано биле побарувани, сега...