Ознака: желби

Поезија, хумани пораки и желби под петте липи!

Под петте липи во дворот на ООУ „Киро Глигоров“ во скопската населба Капиштец, во четвртокот, се одржана хуманитарен настан. Иницијаторот, неуморниот хуманитарец Живко Попвски-Цветин,...

Желби и честитки за нов менталитет

Од сите наведени дефиниции може да се заклучи дека промената на менталитетот не е нешто што се посакува како новогодишна желба или, пак, уште...

Најпопуларните новогодишни одлуки за 2023 година

Новата 2023 година тропна на врата и, како и секоја Нова година, ни носи промени, надеж и желби дека ќе биде подобро. За новата година...

Предновогодишни старо-нови желби и проекти

Пред доаѓањето на новата година повторно политичарите се растрчаа на средби со граѓаните за да ги прашаат какви (новогодишни) желби и идеи имаат за...

Пустите желби на сецесионистите од мегафонот на Ахмети

ПРОМЕНАТА НА ЗНАМЕТО, ГРБОТ И ХИМНАТА - ПОЛИТИЧКИ ПАМФЛЕТ ИЛИ НЕШТО ПОВЕЌЕ Колку и да се релативизира изјавата на Ахмети, таа претставува еден континуитет на барањата...

Органското производство заглавено меѓу желбите и можностите

Според обработените податоци за 100-отстотното органско земјиште, вклучувајќи пасишта и ливади, може да се забележи дека домашното органско земјоделство со само 0,35 отсто од...

Какви се шансите за остварување на соништата

ПЛАНИРАЊЕ НА ИДНИНАТА ВО МАКЕДОНИЈА И покрај свеста дека крајот на годината не е ниту крај, ниту почеток, туку продолжение на постоењето со сета мудрост...

Членството во ЕУ меѓу желбите и условите

Со потпишувањето на Преспанскиот договор се чинеше дека се отстрани единствената пречка за македонската интеграција во ЕУ и во НАТО. Меѓутоа деновиве покрај пораките...

Искрените роденденски желби и насмевки се најубав подарок

проф. д-р Кирил Темков Порано кај нас не се славеа родендени, туку имендени. Но сега речиси сите го прифативме убавиот обичај на потсетување на денот...

Волшебна елка на желби за децата од згрижувачки семејства

И годинава, традиционално, по десетти пат, Црвениот крст на Скопје го реализира проектот „Волшебна елка на желби“ за децата сместени во згрижувачки семејства. Елката...