Ознака: Дневен весник (Ед. бр. 25270)

Полнењето на шахтите со отпад старо-нова „спортска“ дисциплина

Канализацискиот систем е преполн со ѓубре, градежен шут, најлони, влажни марамчиња и разни други отпадоци, а тоа е проблем со кој многу години се...

Кој тоа сега не ја чувствува македонската држава како своја?

Се чини дека и покрај дводеценискиот процес на интеграција со Охридскиот договор, албанскиот политички блок не може да го надрасне синдромот на грижа само...

Манчини: Уште не сме направиле сѐ што треба, ни претстои уште...

ФУДБАЛ - ИТАЛИЈА ЌЕ ИГРА ЗА ВТОРАТА ТИТУЛА ВО ЧЕТВРТОТО ФИНАЛЕ НА ЕП Италија ја совлада Шпанија, на пенали, со 4-2 (по 120 минути игра...

Словенија би можела да биде нова Португалија!?

Зошто, наспроти Пахор и Фајон, кои сосема јасно и недвосмислено застанаа во одбрана на Македонија, Јанша морал да маневрира, е веројатно уште едно од...

Образовната трка за Македонија

Бугарија, Грција и Србија ќе градат цркви и школи и ќе испратат илјадници свештеници и учители во Македонија во образовна трка за „душата, срцата,...

Потемкинови преспански дијалози во Охрид

Добро е тоа што Македонија се приспособува кон потребите на сите свои етнички малцинства, уште подобро е тоа што влегуваме во решавање на проблемите...