Ознака: Дневен весник (Ед. бр. 25141)

Човекот учи додека е жив, но темелите се поставуваат во најраната...

Според Марија Монтесори, континуираната работа почнува уште од најраната детска возраст, преку практичен ангажман и грижата за другите во околината. На тој начин детето...

Младиот виолинист Леонардо Димоски стана наш музички амбасадор во светот

Наградите што ги добивам во светски рамки за мене се дополнителен мотив да продолжам да ги надградувам својот талент и посветеноста кон музиката, вели...

Да не се плашиме од образовен систем што бил предмет...

Политичарите не смеат да го крeираат образовниот систем. Промените започнуваат од оние што се дел од системот и од оние што се во училницата....

Стави го ѓубрето во поголемо ќесе

Политичарите, ако се исклучат оние што ги прават проблемите, се делат на две групи: оние што решаваат проблеми и оние што ги одложуваат. Поточно,...

Реформи во образовниот систем во Македонија?

Во последно време, покрај сериозните економски, здравствени и политички проблеми, вниманието ни е свртено и кон реформите во основното образование, потсистем од системот на...