Ознака: Дневен весник (Ед. бр. 25141)

Потрошувачката во малопродажбата прва жртва на намалените приходи

Намалувањето на потрошувачката во малопродажбата се прелева и во другите сектори, што, според упатените, е очекувана последица на здравствено-економската криза, но она што е...

Декадата што го потресе светот

Изминатата деценија на дело се покажа дека САД и Европа имаат различни интереси и дека нема гарантирано единство на трансатлантската интеграција како што постоеше...

Мотивот за имунизација поттикнува бегалски бран кон Европа

Организацијата Меѓународен центар за миграција и политика (MCMП) лансира една интересна теза за новиот миграциски бран, која поедноставено значи дека „мигрантите се обидуваат да...

Меридијани

Вашингтон - Се очекува американскиот претседател Џо Бајден да ги изнесе своите ставови за надворешната политика, бидејќи тој сака да го смени курсот на...

ЕУ ја подзатвора вратата за извоз на вакцини надвор од Унијата

Неможноста на фармацевтските компании да го исполнат својот дел од обврските за испорака на договорените бројки на вакцините против ковид-19 кон земјите во Европа...

Лед-светилките на Општина Новаци ѝ донесоа заштеда од 13 илјади евра

БИТОЛА Со проектот за модернизација на системот за јавно улично осветлување, односно со замената на постојните натруимови и живини светилки со нови лед-светилки, Општина Новаци...

Британскиот вид може да го одложи пописот

Поради корона-кризата и опасноста од ширење на вирусот, Хрватска најави дека ќе го одложи пописот на населението што требаше да се одржи од 1...

Гевгелиското трпезно грозје на чекор до големите европски супермаркети

ГЕВГЕЛИЈА Гевгелиското трпезно грозје е на чекор до големите синџири на европските супермаркети. На последната онлајн конференција „Увоз од Југоисточна Европа“, за презентација на препознатливите...

Обезбедени компјутери за учениците што немаа

КИЧЕВО Иако новата учебна година за околу 60 ученици од четврто до деветто одделение во централното основно училиште „Мустафа Кемал-Ататурк“ од селото Пласница почна без...

Имаме ли сценарио за мутациите на ковид-19?

Во Европа и во светот државите различно реагираат на новите предизвици, од целосно затворање и крајно рестриктивни мерки до пофлексибилни и помеки мерки. Дали...