Ознака: Дневен весник (Ед. бр. 24725)

Гласникот на УНЕСКО се издава и на есперанто

Редакторот и уредник на Гласникот на УНЕСКО, Трезоро Хуанг Јинбао, издејствува списанието да се објавува и на есперанто. Гласникот е официјална ревија на организацијата,...

Уметница што им дава душа на црковните храмови

Презадоволна сум од она што го насликав изминатите години и сметам дека ја споделувам радоста со локалните жители чии цркви ги зографисувам, вели Панзова Една...

Пензиските фондови учествуваат со околу десет отсто од БДП

Задолжителните и доброволните пензиски фондови што постојат и имаат цел да обезбедат економска сигурност за граѓаните, откако нема да можат сами да заработуваат, односно...

Државата ќе ги плаќа придонесите во компаниите што ќе ги зголемат...

Секој работодавец што ќе ја зголеми платата на работниците во нето-износ од 25 отсто од просечната плата, од октомври ќе биде ослободен од плаќањето...

Ќе има теренска вакцинација во училиштата

Министерот за образование и наука Арбeр Адеми вчера соопшти дека заедно со Министерството за здравство ќе нудат теренска вакцинација во училиштата каде што има...

Граѓаните ќе почекаат за поевтин зелен картон

Според насоките од Агенцијата за супервизија на осигурувањето, она што треба да се направи во насока на усогласување со европските директиви е зелениот картон...

Плажата во Стење потопена во матно сопствеништво

За да спасат барем нешто од туристичката сезона, жителите на Стење се организирале и секојдневно ја чистат плажата, направиле и сандаци за отпад, санирале...

Пратениците в четврток ќе расправаат за разрешувањето на Јанева

Претседателот на собраниската комисија за избори и именувања Илија Димовски за четврток закажа седница на која ќе се разгледува извештајот на Советот на јавни...

Вип стана А1

Телекомуникациската компанија оне.Вип од вчера стана А1 Македонија ДООЕЛ, а брендот Вип стана А1. Консолидирајќи ја својата позиција во рамките на A1 Телеком Австрија...

ЕУ ќе го прогласи брегзит без договор за вонредна состојба?

Европската Унија ја разгледува можноста брегзит без договор да го категоризира како вонредна состојба, слична на поплавите, пожарите или земјотресите, поради што ќе бидат...