Ознака: Дневен весник (Ед. бр. 24334)

Зукеро на 25 јули во Охрид

Првпат во Македонија, на 25 јули, доаѓа една од најголемите италијански ѕвезди и еден од најдобрите европски вокали, Зукеро, со своето шоу во Охрид,...

Вистинската уметност лежи во ситните саати од денот

Нина Симовска денеска, од 19 часот, има изложба на рачно насликани ѕвончиња за велосипед во кафе-барот „Че“ Нина Симовска веќе десет години го воздигнува својот...

Верските заедници ќе добиваат државни субвенции

Право на државна субвенција да имаат само православни и муслимански религии, а верските заедници да не примаат странски донации. Ова е содржано во амандманите...

Политичко, правно и морално решение

Пишува д-р Гале Галев Прашањето дали да продолжат или да прекинат преговорите околу „разликата“ за името на државата, во последно време, не само што сѐ...

Време е да се спаси Водно

Се јавувам поттикнат од повеќе текстови поврзани со опасностите од изградбата на згради во подножјето на Водно и на самата планина. Целта на моето...

Смртниот спокој на Македонците

Мислам дека Македонците никогаш не биле толку анемични и рамнодушни кон сопствената судбина. Во малцинство се тие што не се. Дај Боже да грешам,...

На Саемот на книгата му треба нова физиономија, не само локација

Пулскиот саем на книгата успеа да се одлепи од општествено-политичките конотации што владеат во остатокот на земјата. Луѓето тука имаат чувство дека можат слободно...

Јакнење на иновативниот капацитет за позитивен импулс на економијата

За развој на економијата е потребна подобра реализација на капиталните инвестиции за да се оствари планираниот пораст, бидејќи тие се многу значајни во стимулирањето...

Почна со работа новиот зелен пазар во Македонски Брод

Новоизградениот зелен пазар во Македонски Брод, по примерот на поголемите градови во земјава, доби современ продажен објект, кој на подолг рок го решава проблемот...

На Галичник му ја исекоа душата

Под изговор дека ја разретчуваат шумата, дрвјата ги сечат по ред, без разлика дали се маркирани или не и откога минатата година ја опустошија...