Ознака: Дневен весник (Ед. бр. 24278)

Се намалува поддршката за независна Каталонија

Поддршката за независност на Каталонија сѐ повеќе се намалува, покажуваат најновите анкети. Па, така, поддршката за независна Каталонија е намалена на 40,8 отсто. Колку...

Јункер: За Британија е подобро јас да сум британски премиер

Шефот на Европската комисија, Жан Клод Јункер, порача дека за Британија би било подобро доколку тој ја замени Тереза Меј на премиерското место. Запрашан...

ЕУ ја очекуваат жестоки дебати и кавги за буџетот

Искуството на европските дипломати со преговорите за среднорочната финансиска рамка на ЕУ, односно „европската седмолетка“, говори дека тие редовно се најтешки средби на врвот...

Две илјади и единаесетта: Македонска Република

Почитувани, имам 49 години, лекар сум и никогаш не сум бил член на ниедна политичка партија. Ја напуштив Македонија пред 16 години. Со мене...

Што предизвикува раната депривација од родителска грижа

За едно дете депривирано од родителска грижа да се развие во здрава, емоционално стабилна и интелигентна личност потребна е голема посветеност од оние што...

Со фигаро-проекти до подобар живот за сите

Изминативе денови јавноста ја разбранува еден потег на еден наш градоначалник, кој реши на дамите од општинската администрација за 8 Март да им купи...

Осигурителните друштва ќе го едуцираат населението за придобивките од осигурувањето

Осигурителните компании ќе работат на едукација на населението и на креирање производи што ќе бидат прифатливи на пазарот, порача Ѓорѓе Војновиќ, претседателот на Здружението...

Спикерот Џафери сака ефикасна контрола врз државното ќесе

Без ефикасна контрола на парламентот врз буџетот - државното ќесе, не можеме да зборуваме за вистинска парламентарна демократија, односно за контрола врз извршната власт....

Андоновски во трка за Толстоевата награда

Од 2015 година е востановена категоријата за странски автори во која годинава е номиниран и македонскиот писател.дн Услов е книгата да е објавена по...

Со ФИДИК до поголема конкурентност на меѓународните пазари

Особено е битно инженерите, архитектите, инвеститорите, надзорите, адвокатите, правниците, економистите, судиите и градежните компании во Македонија да бидат во тек со искуствата од примената...