Ознака: дискусија

Дискусија за препевот и промоција на книга на Елена Пренџова

Дискусија за препевот како посебна вештина во преводниот занает и промоција на мултијазичната збирка поезија „За една кратка урбана љубов што стравуваше да се...

Ѓуровски: Кина е системски конкурент на НАТО и западниот свет

Канцеларијата на фондацијата „Конрад Аденауер“ во Северна Македонија во соработка со канцеларијата на фондацијата „Конрад Аденауер“ во Црна Гора организираа онлајн-дискусија на тема „Стратегијата...

Отворена дискусија „Женски простори“ во МСУ

„Женски простори“ е отворена дискусија и перформативен простор на вмрежување во рамките на програмата на изложбата „Родови перцепции“, во потрага по нови и иновативни...

Дискусија за пристапот во ЕУ и за фискалната децентрализација

Владата максимално вложува да ја подобри функционалноста на општините и услугите што ги испорачуваат. Работиме на подобрување на условите за живеење на локалниот економски...

Црната дупка наречена ерга омнес

Штом влезете во дискусија, значи дека се согласувате нешто да менувате. Кога како држава веќе сме влезени во преговори за името на земјата, во...