Ознака: вежба

Обука на „Стенковец“: Од вечерва до 8 мај, ќе има истрели...

На вежбовниот полигон и стрелиште „Стенковец“ од вечерва до 8 мај 2022 ќе се изведува обука во рамки на која ќе се користат вежбовни...

Почнаа речиси едномесечни маневри на НАТО за подобрување на безбедноста на...

Полските вооружени сили соопштија дека денеска почнаа воените вежби во кои учествуваат илјадници војници на НАТО. Станува збор за редовни вежби кои имаат за...

МВР и персоналот на Амбасадата на САД утре со заедничка вежба...

Припадниците на Министерството за внатрешни работи утре ќе изведат заедничка вежба за справување во вонредна ситуација со персоналот од Амбасадата на САД во Скопје. Вежбата...

Македонската Армија ја започна вежбата „Блесок 22“

Во кампот за обука „Пепелиште“ денеска се одржа воена церемонија со којашто се означи почетокот на националната теренска вежба „Блесок 22“. Вежбата ќе се одржи...

Теренски активности на првата цивилна НАТО вежба во Македонија

Денеска на терен, на две работни точки медиумските претставници на повеќе странски држави присуствуваа на реализација на вежбовното сценарио „Северна Македонија 2021“, а и...

Завршен ден на вежбата во артилериско гаѓање со војската на Црна...

Началникот на Генералштабот на АРМ, генерал-потполковник Васко Ѓурчиновски, и заменик-министерот на одбрана, Башким Хасани, заедно со началникот на Генералштабот на Војската на Црна Гора...

„Одлучен удар 21“ – вежба на Криволак

Во присуство на највисокиот политичко-воен врв во земјата и високи гости од САД и сојузниците, беше реализиран Денот за високи гости на вежбата „Одлучен...

Завршна вежба на кандидатите за прием во Специјалните единици на МВР

Во кампот за обука на Бирото за јавна безбедност при Министерството за внатрешни работи во Лазарополе, денеска се одржа заедничката завршна вежба на полициските...

На Пелистер се одржа вежба за заштита на населението од елементарни...

Денеска во Националниот парк Пелистер, во близина на Инфо центарот се одржа показна теренска вежба која Центарот за развој на Пелагонискиот плански регион ја...

Кучињата-роботи станаа дел од бојното поле на иднината

Излегувајќи од авионите на Военото воздухопловство на САД, како дел од вежбата на американската армија во комбинација со роботи, четириножни робокучиња се појавија на...