Ознака: Бизнисот

Награда за „Бизнисот на задоволството“ во САД

„Бизнисот на задоволството“ на Гоце Цветановски ја доби наградата за најдобар долгометражен филм на „Риверсајд филм фестивал“ во Калифорнија, САД. Фестивалот во своето 22-годишно постоење...

Бизнисот не ја сака војната

Бизнисот го враќа ударот! Ова слободно може да се каже по веста што доаѓа од светот на бизнисот, поточно за самоиницијативното враќање на многу...

Образованието и бизнисот во расчекор

Според аналитичарите, образованието мора да биде приспособливо на брзиот технолошки развој и да има добри иновативни програми што ќе создаваат и градат стручен кадар,...

Во архивите на УДБА и на КОС пронајдете го континуитетот на...

Потенцирајќи дека врските помеѓу организираниот криминал, политиката и бизнисот во овие земји постоеле и пред распадот на Југославија и дека продолжиле во континуитет и...

Бизнисот чека „вакцина“ за да преживее

Блокирањето закони од областа на економијата, кои живот значат за многу компании и работни места, заради некоја партиска агенда не само што е неодговорно...

Брак од интерес или совршен споj

На прв пoглед би можело да се каже дека врската меѓу уметноста и бизнисот е особено циничен брак на убавица без мираз и богат...

Цвета бизнисот со мигранти

Само изминатиот месец, односно од први до 29 јули, на територијата на Македонија се откриени 12 случаи во обид да бидат прошверцувани дури 567...

Бизнисот со медицински средства се пресели на Средниот Исток и во...

Во акција спроведена во овие земји, Интерпол забележа зголемен тренд на нелегална трговија со медицински производи. Фармацевтскиот криминал претставува огромна опасност за јавното здравје,...