Фото: Твитер/Владимир Зеленски

Претседателот на Украина Володимир Зеленски објави дека во петокот телефонски разговарал со албанскиот премиер Еди Рам за дипломатските односи меѓу двете земји, отворањето на Амбасадата на Албанија во Киев, како и за војната во Украина и за зголемувањето на безбедносна помош за таа земја.

Зеленски на Твитер објави дека Рама му ја честитал 30-годишнината од воспоставувањето на дипломатските односи меѓу двете земји и го посочил претстојното отворање на албанската амбасада во Киев.

– Разговаравме за ситуацијата на фронтот, важноста од зголемување на безбедносната помош и поддршката за нашата мировна формула – рече Зеленски.