Фото (ОМО Илинден ПИРИН)

Во бугарските градови Балагоевград и Гоце Делчев, Обединета македонска oрганизација ОМО “Илинден” , ОМО „Илинден“ ПИРИН, и Друштвото на репресираните Македонци ја одбалежаа 150 годишнината од раѓањето на Гоце Делчев со положување на свежо цвеќе на спомен обележјата на револуционерот.