Српскиот министер за одбрана, Александар Вулин, излезе со соопштение на веб-страницата на министерството во кое ги коментира вчерашните протести во Белград.

Според него, опозициските политичари се виновни за сè, а демонстрантите кои синоќа биле на улиците биле хулигани.

– Бидејќи оние што влегоа со моторна пила во РТС не беа казнети, оние што ја искористија својата парламентарна функција да ги срушат вратите во Националното собрание, затоа што оние што организираа протести за време на вонредната состојба не беа казнети, затоа што никој не беше казнет за стопирање на сообраќајот во Белград и малтретирање на мирни граѓани, тоа е причината зошто хулиганите и политичарите кои ги поттикнуваа дивееја во Белград минатата ноќ. Државата Србија мора да докаже дека во неа владеат закони, а не насилници и политичари кои можат само со сила да влезат во собранието – напиша тој.

Тој исто така повика на казнување на политичарите.

– Или секој политичар што повикува на насилство и секој силеџија што го уништуваше Белград синоќа ќе биде пронајден и казнет, ​​или нема демократија во Србија. Србија мора да одговори на сила со сила на закон – заклучува тој.