Домување

Сакате вашите домашни растенија да растат побрзо, но како и да ги одржувате, не успевате во тоа. Ќе ви ја откриеме тајната како да направите вашите омилени растенија во затворен простор да растат побрзо. Можно е да го забрзате растот на собните растенија со полевање со природен раствор, кој ќе го направите со вода, кора од банана и кафеав шеќер.
Растворот направен со мешање зрели лушпи од банана со кафеав шеќер и вода треба да се остави да ферментира неколку дена, по што ќе имате природно ѓубриво, кое ќе го забрза растот на растенијата.
Ова едноставно ѓубриво ќе ги удвои вашите растенија, велат оние што го испробале овој едноставен трик.
Неверојатни резултати се постигнуваат и со мелење на кората од пет зрели банани и пет стебла од алое вера, а потоа мешање со земјата во саксијата.
Причината зошто трикот функционира е затоа што бананите дејствуваат како природно ѓубриво, бидејќи се полни со калиум и фосфор и имаат мноштво придобивки за растенијата.