Фото: М.М.

Откако денес беше избришано од Централниот регистар здружението „Цар Борис Трети“ тргната е и таблата од местото каде што беше сместено во Охрид, пренесе „Макфакс“.

Во Битола, пак, иселеникот во Австралија, Стефан Георгиевски името на „Ванчо Михајлов“, кое претходно беше избришано од Централниот регистар, го испрска со спреј. Георгиевски не се криеше и тоа го направи во период кога на битолски Широк Сокак имаше многу луѓе.