Доктор Роберто Стела од Италија почина од коронавирус во болницата во Комо.

Стела бил хоспитализиран поради респираторни проблеми, откако беше утврдено дека е позитивен на коронавирус. Тој бил општ лекар и претседател на Здружението на лекари во градот Варезе.

Колегите жалат за неговата смрт. Имал 67 години.

– Тој беше пример за способност и напорна работа на матичните лекари – рече Силвестро Скоти, секретар на здружението.