фото: Плакат

Од денеска, среда, 29 мај, во Музејот на градот Скопје поставена е изложбата, насловена „Низ фотографскиот објектив на Македонида, уметноста на средновековните цркви во Охрид и охридско“.

Отворањето на изложбата е во 19:30 часот.

Воедно, на истиот настан ќе биде промовирана веб-страницата „Регистар на средновековните цркви во Охрид и охридско“.