Ознака: родители и деца

Родителите на децата од „Рибникар“ бараат суспензија на директорката, училишниот психолог...

Родителите на учениците од VII/2 одделение од ОУ „Владислав Рибникар“, кои ги претрпеа најтешките последици од трагичното пукање, испратија писмо до Министерството за образование...

Сè повеќе деца со говорни проблеми: Кога е вистинско време за...

Според искуствата на логопедите, доколку детето не прозбори до својата 2-ра година, треба да се побара стручно логопедско мислење, совет и инструкции за понатаму. На...

Кога детето се однесува грубо и провокативно: Не викајте, но поставете...

Повеќето деца минуваат низ фази на „испробување“ на грубо однесување, а нивните родители не се исклучок. Колку и да е вообичаена и минлива оваа...