Ознака: проширување на ЕУ

Западноевропските земји не се искрени кога зборуваат за проширување на ЕУ,...

Министерот за надворешни работи на Унгарија, Петер Сијарто, изјави дека земјите од Западна Европа не се искрени кога зборуваат за проширување на ЕУ. Сијарто во...

Европратениците бараат нов замав на политиката на проширување на ЕУ

Европскиот Парламент денеска го усвои извештајот на хрватскиот пратеник Тонин Пицула за политиката на проширување во кој се истакнува дека тоа е најсилната „геополитичка...

Време е да се направи проширувањето на ЕУ кон земјите од...

Парламентарното собрание на Советот на Европа (ПССЕ) во своите препораки и резолуцијата усвоена по расправата за поддршката на европските интеграции на земјите од Западен...