Ознака: ОМО

Македонците во Бугарија на семакедонска прослава во Мусомиште

ОМО „Илинден“-ПИРИН и останатите македонски организации во Бугарија оддржаа семакедонската прослава на Илинден во село Мусомиште, Гоцеделчевско. Беше отслужена панихида за загинатите за слободата...

За Бугарија нема оправдување за одбивањето да дозволи регистрирање на ОМО...

По уште едно разгледување на спроведувањето на пресудите и одлуките на ЕСЧП, Комитетот на министрите на Советот на Европа оцени дека одбивањето на Бугарија...

Стојков, „ОМО Илинден Пирин“: Најболно ќе биде ако Македонија се откаже...

Најголемиот револт за нашите членови и најболното нешто за сите Македонци во Бугарија, кои биле затворани затоа што ги барале своите права и кои...