ОМО „Илинден“-ПИРИН и останатите македонски организации во Бугарија оддржаа семакедонската прослава на Илинден во село Мусомиште, Гоцеделчевско. Беше отслужена панихида за загинатите за слободата на Македонија, а говор одржа Димитар Иванов од Шумен. Свиреше оркестарот на Велко Попов.

Фото: ОМО „Илинден“-ПИРИН