Ознака: Матрица

Без идеолошка матрица партиите се обични „акционерски“ друштва

Партиите веќе со години функционираат исклучиво како акционерски друштва, за кои најважно е да приграбат поголем дел од колачот од власта заради тесна партиска,...

Непотизмот како матрица на структурно организирање на државата

Да биде уште поголем парадоксот на непотизмот како општествен феномен, дури и еден Авганистан, кој важи за земја во која буквално не се почитуваат...

Работилници за филмска критика и сценарио

Во текот на мај, во организација на здружението „Аквариус“, се одржуваат работилници за филмска критика во рамките на новата платформа „Матрица“, за да потсетат...