Ознака: мајчиниот јазик

Преку мајчиниот јазик до меѓуетничка интеграција

На 21 февруари секоја година се одбележува Меѓународниот ден на мајчиниот јазик. По тој повод многу училишта и други културни и образовни институции во...

Прогласени најдобрите литературни творби во центарот за култура „Кочо Рацин“

Во Кичево Меѓународниот ден на мајчиниот јазик во Кичево беше одбележан со литературен конкурс што го организира центарот за култура „Кочо Рацин“ и на кој...

Денот на мајчиниот јазик одбележан во СОУ „Ѓорче Петров“ во...

Со поддршка на УНЕСКО, од 21 февруари 1999 година редовно се одбележува Меѓународниот ден на мајчиниот јазик, за да се прослават 6.500-те различни јазици...