Ознака: литера

Петто издание на фестивалот „Литера“ под мотото „Свет со љубов“

Меѓу ѕвездите на фестивалот е наградуваниот илустратор од Хрватска Доминик Вуковиќ, кој се потпиша на визуелниот идентитет на фестивалот Од 23 до 27 мај во...

„Литера“ распишува конкурс за илустрација за деца

Меѓународниот фестивал за литература и илустрација за деца „Литера“ распишува конкурс за авторски илустрации на тема „Свет со љубов“. Сите заинтересирани илустратори може да...

Фестивалот „Литера“ распишува конкурс за илустрација за деца на темата ...

Меѓународниот фестивал за литература и илустрација за деца „Литера“ распишува конкурс за авторски илустрации на темата „Свет со љубов“. Сите заинтересирани илустратори може да...

Децата во Гевгелија учеа за важноста на сликовниците

Колку е важно децата да растат со сликовници, да бидат опкружени со книгите и да ја развиваат визуелната култура – беа само дел од...