Ознака: Фашистички

Македонските херои со порака и за денешницата

Денес е извесно дека борбата на соидејниците и соборците на Страшо Пинџур и Мирче Ацев, колку и да се чинеше „утопистичка“ во тоа време,...

Македонија крена востание против бугарскиот фашистички окупатор

Ниту претседателот на државата, ниту, пак, премиерот во своите обраќања по повод 11 Октомври не кажаа против кого се кренало народното востание, свесно избегнувајќи...

Фашистички поздрав од срцето на Европа

Високо кренатата рака наедно беше и првиот јавен настап на бугарскиот пратеник Ангел Џамбаски во Парламентот на Европа и пред европската јавност, која имаше...