Ознака: Дневен весник (Ед. бр. 26089)

Филмот „Жена убиец (Фониса)“ открива шокантни податоци

Почна Фестивалот на грчки филм Синоќа почна четвртото издание на Фестивалот на грчки филм во Кинотеката на Македонија, со проекцијата на филмот „Не би сакал...

Докажаната терапевтска моќ на аквариумот

Животни Гледањето во аквариум, овој воден мини-базен, е релаксирачко и смирувачко, а поврзувањето со водните миленици е еден од начините на дружење што ги ублажува...

Промовирана монографијата за 10-годишнината на работата на Советувалиштето за студенти...

Монографијата „Советување студенти, од проблем до решение“ ја сублимира 10-годишната работа на Советувалиштето за студенти по медицина и сродни науки, при Институтот за медицинска...

„Јавна соба“ меѓу петте водечки европски дизајнерски платформи

Петте големи меѓународни дизајн-платформи и фестивали: „Скопје дизајн вик“ на „Јавна соба“ (Македонија), фестивалот „Миксер“ (Србија), „Дизајн Австрија“ (Австрија), „Вот дизајн кен ду“ (Холандија)...

Како да се справиме со промените на расположението

Раздразливоста и неконтролираните емоционални испади, за жал, се чести во менопаузата и ПМС. Како да се справите со промените на расположението? Промена на расположението...

Во детската литература слабиот автор не може да се крие...

„Љубов во топка“ е најновата седма книга на Ана Јовковска, нејзина втора илустрирана книга за деца, повторно во издание на „Едиција светулка“. Промоцијата е...

Творештвото на Анте Поповски ќе се дигитализира

Градската библиотека „Браќа Миладиновци“ – Скопје потпиша договор со здружението за зачувување на делото на Анте Поповски, „Антево перо“, за добивање дигитализирани материјали од...

Има нешто посебно во тој Сплит што ги облагородува тамошните музичари

По концертот на Даниела Мартиновиќ во Скопје Има нешто посебно во тој Сплит, дали воздухот, ветерот, морето, историјата, дали црквата „Света Богородица“ во Појишан, навистина...

Европа во недоумица за Африка?

Во првите два месеца од 2024 година, ЕУ и земјите членки пренасочија милијарди евра развојни средства подалеку од Африка. Но кон крајот на третиот...

Како да се подобри расположливоста на податоците за климатските промени –...

При изготвувањето на прегледот од страна на Народната банка за зелените показатели, во согласност со нивните предвидени активности во рамките на среднорочниот план (на...