Ознака: Дневен весник (Ед. бр. 26031)

Златни правила на скандинавските жени за нега на кожата

Нега и убавина За разлика од Корејките, чија секојдневна нега вклучува 12 чекори, Скандинавките се трудат да бидат што поедноставни во сѐ и затоа тајната...

Изложба на цртежи од Страхил Петровски во Струмица

„Реминисценции“ е насловена изложбата на цртежи од Страхил Петровски што ќе биде отворена денеска во Струмица, во организација на здружението „Контекст-Струмица“, како дел од...

Пронајдени фосили на летачки рептил стар 200 милиони години

Фосили од летачки рептил, стари 200 милиони години, се пронајдени во ридовите Мендип во Сомерсет, Англија. Станува збор за животни што личеле на гуштери...

Киро Урдин ги изложува своите минијатури во Брисел

Во галеријата „Марк Минјау“ во центарот на Брисел е отворена изложбата „100 мали слики“ на македонскиот уметник Киро Урдин, која ќе трае до 4...

Заштита на малолетниците од несакани онлајн контакти

„Мета“ прави промени во Инстаграм и Месинџер на Фејсбук за подобро да ги заштити малолетниците од несакани онлајн контакти, со воведување поголеми ограничувања за...

Отворена изложбата „Аушвиц – место на Земјата: Албум со фотографии од...

По повод Меѓународниот ден за сеќавање на жртвите од холокаустот, 27 Јануари, во Меморијалниот центар на холокаустот на Евреите од Македонија е отворена изложбата...

Во целосна темнина, времето се забавува

Ако живеете во целосна темнина, вашето тело на крајот ќе се приспособи на 48-часовен дневен ритам, во кој сте будни 36 часа и спиете...

ЕИБ со поттик од ЕУ за надградба на железничките мрежи

Поради големиот пад на железничкиот сообраќај на Западен Балкан, а особено во Македонија Модерните железници што ги поврзуваат големите градови во регионот се долгогодишна аспирација...

Граѓаните за, економските експерти против продолжено замрзнување на цените

Според економските експерти и бизнис-секторот, ваквите мерки на замрзнување на цените не може да траат до недоглед. Тие на краток рок може да дадат...

Македонското здравство се гледа на снимките со магнетната резонанца

Ревизијата била направена да се даде одговор на прашањето дали на осигурениците им се достапни навремени и квалитетни здравствени услуги за радиолошка дијагностика со...