Ознака: Дневен весник (Ед. бр. 25969)

Од замор до депресија – знаци за недостиг од витамин Д

Медицински совет Витаминот Д е неопходен за човечкото тело бидејќи ги одржува здравјето на коските, менталното здравје и помага при спиење. Затоа неговиот недостиг може...

Авиокомпанија воведе „зони без деца“ и предизвика дебата

Турска авиокомпанија објави дека во своите авиони воведува „зони без деца“, што предизвика огромна дебата на интернет. Додека некои ја поддржуваат оваа идеја, други...

„Танец“ во чест на 100 години од раѓањето на Васка...

Концерт на „Танец“ во чест на Васка Илиева, доајенка на македонската народна песна и една од најпознатите македонски изведувачки на народна музика, се одржа...

НАСА откри нови информации за топењето на Антарктикот

Благодарение на истражувањата објавени во списанијата „Нејчр“ и „Еарт систем сајенс дата“, НАСА дојде до нови сознанија за намалувањето на нивото на морскиот мраз...

Досега невидени дела на Борко Лазески пред публиката

Неизложуваните дела на Борко Лазески, зачетник на првата повоена генерација на академски образовани уметници во Македонија, ќе бидат пред окото на јавноста денеска, во...

Кожата на ајкулата може да се користи за регенерација...

Истражувачите и лекарите од областа на биомедицината и биотехнологијата долго време се заинтересирани за можните терапевтски придобивки од кожата на ајкулата. И покрај фактот...

Словачкиот премиер Роберт Фицо е дециден дека „нема да испрати ниеден...

Пристигнувајќи на самитот на ЕУ еден ден по неговото назначување, премиерот на Словачка, Роберт Фицо, ѝ кажа на претседателката на Европската комисија, Урсула фон...

Проект вреден 100 милијарди евра сериозно ги конфронтира Берлин и Париз

Уште еден индикатор за растечкиот јаз меѓу Франција и Германија Германија размислува да се откаже од својот клучен иден проект за борбени авиони од 100...

Инстантно неопходни длабоки реформи и структурни реформски политики со голем број...

Реформите како генерална интегрална постапка содржат една логична низа плански активности, односно голем број мерки и зафати. Најважните се добро владеење, намалување на митото...

„ЕУ-комплет лажни документи“ на црниот пазар за 1.200 евра

Покрај криминалците, во „валканата работа“ со креирање фалсификувани документи често се вклучени и т.н. валкани полицајци (корумпирани полициски службеници) што работат во полициските одделенија...