Ознака: Дневен весник (Ед. бр. 25670)

Јовановски на 34-то место, Каранфилов на 41-то во дисциплината воздушен пиштол...

Од македонските натпреварувачи утре ќе настапи и Оливера Наковска-Бикова, во дисциплината воздушен пиштол (П2) од 10 м, во која првите двајца обезбедуваат директна квота...

Денот на науката

Денеска се одбележува Светскиот ден на науката – настан што од 2001 година почна да се одбележува секоја година по иницијатива на УНЕСКО, со...

Македонија ја пречекува Норвешка во трката за првото место

Треба да продолжиме во еден победнички ритам, се надевам на две победи. Очекувам публиката во Гевгелија да дојде во што поголем број и да...

Дали со лага се станува ага?

Изборот на новиот шеф на Јавното обвинителство за гонење организиран криминал и корупција, Ислам Абази, уште еднаш на отворена сцена ја потенцира линијата на...

Загрижувачка симбиоза на енергетската, економската и социјалната криза

Во нашата земја, енергетската, економската и социјалната криза е сѐ поевидентна. Симбиозата меѓу нив доведе до скок на цените без контрола, со што се...

Зошто е потребна структурна финансиска деглобализација

Агресивната кампања на Федералните резерви на САД за монетарно затегнување ги притисна економиите низ светот, особено во светот во развој. Со драстичното јакнење на...

Како да се спречи нова криза во економиите во развој

Додека светот се бори со инфлацискиот бран поттикнат од пандемијата, кинеско-американските трговски судири и конфликтот во Украина, САД решија да ги зголемат каматите. Но...

Пропусти во регулативата за недела неработен ден

По речиси две години од иницијативата на Сојузот на синдикатите на Македонија беа донесени измени во законската регулатива, кои требаше да овозможат денот недела...