Ознака: Дневен весник (Ед. бр. 25619)

Кој ѓавол му влезе на овој народ?

Денес, 31 година од денот на прогласување на независноста, нормален човек, сведок на тие историски настани, со право ќе се запраша кој ѓавол му...

Духовите на минатото не мируваат: дали фашизмот е бранот на иднината?

Фашизмот повторно е во подем, во Европа и во светот. Процесот, иако шокантен, не е неочекуван. Уште во 2015 година, Пол Кругман објасни како...

За ирационалното и имагинарното

Тоа што не го разбираат или не сакаат да го разбираат претставниците на политичката и владејачката елита и нејзините апологети (иако на сите им...