Ознака: Дневен весник (Ед. бр. 25594)

Претпремиера на „Македонисимо“ во живописното село Збажди

Со почит кон своите корени, македонскиот пијанист од светски глас Симон Трпчески реши македонската претпремиера на својот драгоцен проект „Македонисимо“ да ја изведе во...

Рендген откри скриени дела на Ван Гог и на Модиљани

Светот е сцена Рендгенските снимки веќе неколку години се користат во светот на уметноста. Тоа е една од најмалку инвазивните методи со која се служат...

Музиката е дел од филмот чија емоција гледачите прва ја препознаваат

Игор Василев, композитор Игор Василев е музичар и композитор на театарска и филмска музика. Пред десетина дена се одржа промоција на неговиот саундтрак за филмот на...

Трипати мери, еднаш сечи, а не обратно

Сега, кога живееме во време на најтешка економска, финансиска, па дури и психолошка криза, дури и добропознатата изрека „трипати мери - еднаш сечи“ треба...

Компромитирана вистина

Човекот е битие што има духовна и материјална природа. Духот може да се дефинира како кредибилитет на личноста, какви морални вредности поседува, колку е...