Ознака: Дневен весник (Ед. бр. 25531)

Конечно автокефалност

Ваквата упорност и непоколебливост на нашата црква треба да бидат пример и за нашите врвни политичари и дипломати, за начинот на кој треба да...

Неправилно приготвената храна за кучиња – опасност од бактерии

Животни Начинот на кој ги храниме нашите миленици, ја складираме нивната храна и ги миеме садовите може да има негативни здравствени последици доколку не се...

Фокусирањето на една цел дополнително ќе ве мотивира да вежбате

Иако за многумина главната водечка мисла при одлучувањето да започнат со вежбање е фокусот на губење на тежината, истражувачите тврдат дека пренасочувањето на вниманието...

НАСА наскоро ќе се збогува со лендерот „Инсајт“ на Марс

Лендерот „Инсајт“ испратен до Црвената Планета од американската вселенска агенција НАСА е при крај. „Инсајт“ наскоро нема да може да испраќа податоци и фотографии...

Мијата се врати дома

„Враќање дома“ е насловена новата песна на Мијата. Музика е на Александар Пешевски, текстот го напиша Весна Малинова, а аранжманот е на Дамир Пух,...

Прво издание на интернационалниот фестивал на музичка публицистика

На 29 мај во Кочани Првиот интернационален фестивал на музичка публицистика во нашата земја „Кочани 2022“ ќе се одржи в недела, 29 мај, во Паркот...

Oбјавено последното дело на Петре Бакевски

Последното дело од истакнатиот македонски писател Петре Бакевски, поемата „Нова Атлантида“, деновиве излезе од печат во издание на „Арс ламина - публикации“. Станува збор...

Познатиот уметник Ахмет Огут гостува во МСУ

На 26 мај, во 20 часот, во Музејот на современата уметност-Скопје ќе биде отворена самостојна изложба на еден од значајните уметници на интернационалната сцена,...

ДАФ е семето на голем број професионални актери, режисери, драматурзи…

На 59-то издание на ДАФ ќе се прикажат 12 интересни претстави од Гевгелија, Скопје, Битола, Демир Капија, Кочани и од Штип и три меѓународни...

Дознаките ја одржуваат економијата во кондиција

Девизните дознаки на нашите иселеници од странство се исклучително важна компонента во платниот биланс на земјата, го покриваат традиционално високиот дефицит во тековната сметка...