Ознака: Џифони

Македонија повторно со најмногубројна делегација на филмскиот фестивал за млади „Џифони“...

Од 20 до 29 јули во Џифони Вале Пјана во Италија се одржа 53-то издание на филмскиот фестивал „Џифони“, најголемиот филмски фестивал за деца...

Македонија повторно со најмногубројна делегација на „Џифони“ во Италија

Во Џифони Вале Пјана во Италија се одржува 53-то издание на „Џифони“, најголемиот филмски фестивал за деца во светот. Меѓу 6.500 учесници од триесетина...

Наградени најдобрите играни филмови според жирито на „Џифони“

„Летото кога научив да летам“, српско-хрватско-бугарска копродукција, во режија на Радивоје Андриќ, полскиот „Враќање во тие денови“ од Конрад Аксинович и италијанско-белгискиот „Смена“ од...

Проекции на данскиот „Кариран нинџа“ на „Џифони“

Фестивалот „Џифони Македонија“ го избра данскиот филм „Кариран нинџа“ за третата сесија на програмата „Џифони филмски денови“, што ќе се организира в сабота, во...