Ознака: дигитален асистент

Стартува АДА, првиот асистент со вештачка интелигенција во јавниот сектор

Претседателот на Владата на Македонија, Димитар Ковачевски, денеска, со заменик на претседателот на Владата, задолжен за економски прашања, координација на економските ресори и инвестиции,...

Го воведуваме првиот дигитален асистент во јавниот сектор „АДА“, базиран на...

На денешната седница на Владата на Македонија, преку демо-симулација беше извршена презентацијата на првиот дигиталниот асистент во јавниот сектор во нашата земја, „АДА“ дизајниран...