Ознака: човечкото

Критиката и човечкото достоинство

Во делото „Анали“, римскиот историчар Тацит како принцип на своето пишување, односно како метод на пренесување на фактите го постулира мотото „Sine ira et...

Научниците пронајдоа нов дел од човечкото тело

Група швајцарски научници пронајдоа нов дел од човечкото тело. Ова е трет слој на мускулот на долната вилица што досега не е забележан. Може...