Ознака: „Алкалоид“

„Алкалоид“ со две признанија за придонес во безбедноста и здравјето на...

Грижата за вработените и постојаното унапредување на условите за работа, како клучни стратегиски цели на „Алкалоид“, се препознаени и афирмирани и од стручните здруженија...

„Алкалоид“ со раст на консолидираните продажби од 13 отсто, извоз од...

Приходи од продажби Според единечниот биланс на успех, во периодот јануари-март 2024 година продажбите достигнуваат 3.419.742.486 денари, што е за 10 отсто повеќе во споредба...

„Алкалоид“ добитник на „Патент на годината за 2023“ за иновативниот „омепразол“...

Иновативната формулација на „Алкалоид“ АД за лекот со додадена вредност „омепразол“ во течна форма, готов за употреба, прва од ваков тип во светски рамки,...

„Алкалоид“ најпосакуван работодавец за 2023 година – апсолутен победник според „Вработување.ком“

„За една успешна и амбициозна компанија огромен предизвик е да се одржат високото ниво на организациска култура, фокусот на резултати и високото ниво на...

„Алкалоид“ со консолидирани продажби од 268,3 милиони евра, раст на консолидираниот...

Приходи од продажби Според единечниот биланс на успех, во периодот јануари-декември 2023 година продажбите достигнуваат 12.261.902.275 денари, што е за 16 отсто повеќе во споредба...

„Алкалоид“ АД Скопје со историско достигнување во третманот на рефлуксен езофагитис...

„Алкалоид“ во изминативе години започна процес на редизајнирање на постојни генерички фармацевтски производи за нови индикации, со цел создавање лекови со додадена вредност што...

Познатата холивудска актерка Дениз Ричардс пие чај „гуд нејчр“ од „Алкалоид“

Холивудската дива и поранешна бонд-девојка Дениз Ричардс ужива во шолја чај „гуд нејчр“, во производство на „Алкалоид“. Во најновата сезона на „Вистинските домаќинки од...

Пуштен во употреба нов инвестициски проект на „Алкалоид“ вреден 3,8 милиони...

Од 2017 до 2023 година, „Алкалоид“ АД Скопје има пуштено во употреба 10.720 квадратни метри фармацевтски капацитети и има инвестирано 18,6 милиони евра во...

Хуманитарни акции на „Алкалоид“ – собрани еден тон храна и еден...

Одлучноста на компанијата и подготвеноста на сите вработени да им помогнат на оние на кои им е најпотребно се најголема потврда за улогата на...

„Алкалоид“ со рекордни инвестиции од 20,2 милиони евра, резултат на најголемиот...

Приходи од продажби Според единечниот биланс на успех, во периодот јануари – септември 2023 година продажбите достигнуваат 9.212.341.451 денари, што е за 13 отсто повеќе...