Ознака: „Алкалоид“

„Алкалоид“ станува партнер на „СОС детско село“

„СОС детско село – Северна Македонија“ е дел од интернационална организација што работи во 136 земји во светот веќе 70 години и е посветена...

„Алкалоид“ пушти во употреба нова инвестиција вредна 720.000 евра

Новите лаборатории за контрола на квалитетот, истражување, развој и за регистрации се организирани на простор од 400 м², во производствениот сегмент за козметички производи...

„Алкалоид“ отвори нов шаховски дом

Најсилните македонски велемајстори ќе работат со најмладите шахисти, во групи до 20 ученици, но домот ќе биде отворен и за сите шахисти и љубители...

„Алкалоид“ пушти во употреба нова инвестиција вредна 1,3 милион евра

Новиот магацин за фармацевтски суровини и за примарна амбалажа, на чија изведба се работеше околу 15 месеци, е дел од дваесетгодишниот инвестициски план за...

Масовна крводарителска акција во „Алкалоид“ по повод Светскиот ден на крводарителството

Со масовен настан за крводарување, по повод Светскиот ден на крводарителството - 14 јуни - „Алкалоид“ ја продолжува петдецениската традиција за организирање крводарителски акции...

Моќна и обединета бизнис-заедница значи силна економија!

Ако 20 отсто од луѓето го напуштиле регионот, тоа значи барем 20 отсто помалку таленти и вештини, 20 отсто помалку креативен потенцијал, а на...

„Алкалоид“ пушти во употреба нова инвестиција вредна 1,8 милион евра

Новата фабрика за производство на концентрати за хемодијализа, со потребните магацински простории за суровини, амбалажа и за готови производи, зафаќа површина од 2.600 квадратни...