Ознака: 21 век

Македонецот во 21 век

Во време на продолжена колективна траума низ која минува македонскиот народ (благодарение на вавилонската политика на Брисел, „добрите“ соседи ама најмногу на нашите божемни...

Дензел Вашингтон и Изабел Ипер актери на 21 век

Оскаровецот Дензел Вашингтон, кој ја доби највисоката филмска награда за својата улога во акцискиот трилер „Ден за обука“ (2001 година), е на врвот на...

Дензел Вашингтон води на листата на „Њујорк тајмс“ за најдобар актер...

Оскаровецот Дензел Вашингтон, кој ја доби највисоката филмска награда за својата улога во акциониот трилер „Ден за обука“ (2001 година), е на врвот на...

Најдобрите филмови од неанглиско говорно подрачје на 21 век

Изборот на „Нова Македонија“ за најдобри филмови од неанглиско говорно подрачје на 21 век, во најголем дел се поклопува со листите што беа објавени...

Најдобрите воени филмови во 21 век

Има многу воени филмови што имаат висока оцена и на филмската мрежа ИМДБ и кај публиката. Во прилог најдобрите од 2001 до 2018 година „Падот...