Ознака: јуан

Забрзување на воведувањето на дигиталниот јуан

Примената на дигиталниот јуан континуирано се шири меѓу големите претпријатија и корисниците на јавните институции за трансакции од големи размери и во повеќе региони,...

Кина преку јуанот им го возвраќа ударот на САД

Ако американската страна дополнително го заострува трговскиот конфликт, не е исклучена опцијата кинеската влада да посегне по нова девалвација на јуанот, поради притисокот на...